PRZEPISY

Tarty kołacz z twarogiem

Tarty kołacz z twarogiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Delektujcie się poobiednią kawką z tym oto wspaniałym kruchym kołaczem.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

Składniki

Składniki

białko jajka

3

51

sztuki

kcal

cukier puder

180

699

gramów

kcal

cukier puder

0

??

kcal

kakao proszek

10

31

gramów

kcal

masło

200

1468

gramów

kcal

mleko tłuste 3,5%

3

29

łyżki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

300

1041

gramów

kcal

proszek do pieczenia

10

8

gramów

kcal

twaróg wiejski z grudkami

250

255

gramów

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  masło 200 gramów  kakao proszek 10 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Do mąki siekamy masło, dodajemy kakao i proszek do pieczenia. Wyrabiamy zwarte ciasto.

Do mąki siekamy masło, dodajemy kakao i proszek...

2. 

Ciasto dzielimy na dwie połowy i wkładamy na pół godziny do lodówki.

Ciasto dzielimy na dwie połowy i wkładamy na...

3. 

białko jajka 3 sztuki  cukier puder 80 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę. Dodajemy cukier.

Z białek ubijamy gęstą pianę. Dodajemy cukier....

4. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 100 gramów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  mleko tłuste 3,5% 3 łyżki

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i twaróg. Ponownie ubijamy.

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i...

5. 

Dodajemy pianę z białek.

Dodajemy pianę z białek....

6. 

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część przygotowanego ciasta trzemy na blachę i delikatnie rozkładamy (nie pokryje równomiernie całe dno).

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną...

7. 

Na ciasto wylewamy twarogową masę.

Na ciasto wylewamy twarogową masę....

8. 

Delikatnie rozsmarowujemy.

Delikatnie rozsmarowujemy....

9. 

Na wierzch trzemy drugą część ciasta.

Na wierzch trzemy drugą część ciasta....

10. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C....

11. 

cukier puder

Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Posypujemy przesianym cukrem pudrem....

12. 

Dobrze ostudzony kołacz kroimy.

Dobrze ostudzony kołacz kroimy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się