Tarty kołacz z twarogiem

Delektujcie się poobiednią kawką z tym oto wspaniałym kruchym kołaczem.
przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
cukier puder | 180 699 | gramów kcal | |
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
kakao proszek | 10 31 | gramów kcal | |
masło | 200 1468 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 3 29 | łyżki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 300 1041 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 10 8 | gramów kcal | |
twaróg wiejski z grudkami | 250 255 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów • masło 200 gramów • kakao proszek 10 gramów • proszek do pieczenia 10 gramów
Do mąki siekamy masło, dodajemy kakao i proszek do pieczenia. Wyrabiamy zwarte ciasto.

2.
Ciasto dzielimy na dwie połowy i wkładamy na pół godziny do lodówki.


4.
żółtko jajka 3 sztuki • cukier puder 100 gramów • twaróg wiejski z grudkami 250 gramów • mleko tłuste 3,5% 3 łyżki
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i twaróg. Ponownie ubijamy.

5.
Dodajemy pianę z białek.

6.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część przygotowanego ciasta trzemy na blachę i delikatnie rozkładamy (nie pokryje równomiernie całe dno).

7.
Na ciasto wylewamy twarogową masę.

8.
Delikatnie rozsmarowujemy.

9.
Na wierzch trzemy drugą część ciasta.

10.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.


12.
Dobrze ostudzony kołacz kroimy.

Smacznego!