Szybkie jabłkowo-twarogowe ciasto
Proste ciasto, dla wszystkich tych co mają mało czasu na pieczenie i duży smak na łasuchowanie :)
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,biszkopty,jabłka,twaróg granulowany,Ciasta,Sezonowe przepisy
Ciasta
Kategorie
Ciasta › Sezonowe przepisy › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Jabłka (jesień) › Jabłkowe ciasta ›
Składniki
Składniki
biszkopty | - | ||
budyń karmelowy - proszek | 40 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier trzcinowy | 100 | gramów | |
cynamon mielony | - | ||
jabłka | 250 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko tłuste 3,5% | 300 | mililitrów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • biszkopty
Do przygotowania użyjemy świeże, przygotowane ciasto francuskie (rozwałkowane i zawinięte w papier). Ciasto rozwijamy i wkładamy do mniejszej blachy, aby były podwinięte brzegi. Na cieście układamy biszkopty.
4.
twaróg granulowany 250 gramów • jajka kurze 2 sztuki • cukier trzcinowy 100 gramów • budyń karmelowy - proszek 40 gramów
Do miski rozkruszamy twaróg, dodajemy jajka, cukier, budyń w proszku...
6.
...i wylewamy na jabłka.
7.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.
8.
Ostudzone ciasto ozdabiamy roztopioną czekoladą i kroimy na trójkąty.
Smacznego!