Szybki rosół z garnka na parę

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.
przepis,fotoprzepis,grzbiet z kurczaka,skrzydełka,mrożone warzywa (mieszanka) ,makaron - Fusilli (spirale),Zupy mięsne,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
252 g
Energia porcji
382 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
grzbiet z kurczaka | 300 600 | gramów kcal | |
makaron - Fusilli (spirale) | 150 545 | gramów kcal | |
mrożone warzywa (mieszanka) | 350 123 | gramów kcal | |
skrzydełka | 200 260 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis
1.
grzbiet z kurczaka 300 gramów • skrzydełka 200 gramów • sól ¾ łyżeczki
Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.


3.
makaron - Fusilli (spirale) 150 gramów • sól ¼ łyżeczki
Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.

4.
Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.

Smacznego!