PRZEPISY

Szybki rosół z garnka na parę

Szybki rosół z garnka na parę

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

przepis,fotoprzepis,grzbiet z kurczaka,skrzydełka,mrożone warzywa (mieszanka) ,makaron - Fusilli (spirale),Zupy mięsne,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

252 g

Energia porcji

382 kcal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

grzbiet z kurczaka

300

600

gramów

kcal

makaron - Fusilli (spirale)

150

545

gramów

kcal

mrożone warzywa (mieszanka)

350

123

gramów

kcal

skrzydełka

200

260

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. 

grzbiet z kurczaka 300 gramów  skrzydełka 200 gramów  sól ¾ łyżeczki

Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód garnka. Solimy.

Grzbiety i skrzydełka myjemy i wkładamy na spód...

2. 

mrożone warzywa (mieszanka)  350 gramów

Do środkowego naczynia wsypujemy mrożone warzywa.

Do środkowego naczynia wsypujemy mrożone...

3. 

makaron - Fusilli (spirale) 150 gramów  sól ¼ łyżeczki

Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron, dodajemy sól, zalewamy wodą i całe naczynie wkładamy do trzeciej części garnka na parę. Ustawiamy czas parzenia na 30 minut.

Do naczynia do gotowania ryżu wkładamy makaron,...

4. 

Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i odcedzony makaron. Zalewamy wywarem, który powstał w pojemniku w garnku na parę. Solimy do smaku.

Mięso z kurczaka obieramy z kości i wkładamy do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się