Szybka pizza
Poczęstunek lub kolacja, do 20 minut na stole.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,Słone ciasta,Pizza
Słone ciasta
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
czosnkowa pasta | 1 | łyżka | |
ketchup | 4 | łyżki | |
pieczarki | 150 | gramów | |
suche salami | 50 | gramów | |
szynka | 50 | gramów | |
twardy ser | 100 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • czosnkowa pasta 1 łyżka
Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go. Ciasto rozwijamy, na papierze delikatnie rozwałkowujemy aż po brzeg papieru i razem z papierem kładziemy na blachę. Smarujemy czosnkową pastą.
2.
ketchup 4 łyżki • suche salami 50 gramów • szynka 50 gramów
Na ciasto nakładamy i rozsmarowujemy keczup, układamy kółeczka suchej kiełbasy i kawałki szynki.
5.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!