Szpinakowe ziemniaki

Smaczny i odżywczo wartościowy ziemniaczany dodatek na orientalny sposób.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,świeże liście szpinaku,Dodatki ziemniaczane,Kuchnia indyjska,,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dodatki ziemniaczane › Kuchnia indyjska › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Ziemniaki › Sezon- Szpinak ›Składniki
Składniki
czerwona cebula | 100 40 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
imbir mielony | ½ 3 | kcal | |
przyprawa Garam masala | 1 18 | łyżeczka kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal | |
świeże liście szpinaku | 500 165 | gramów kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 500 gramów
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.


3.
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • przyprawa Garam masala 1 łyżeczka • imbir mielony ½ CL • czosnek 2 ząbki
Dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę je smażymy z cebulą. Dodajemy rozgnieciony czosnek.


5.
Patelnię odkrywamy gdy liście szpinaku skurczą się i puszczą wodę.

6.
Po odparowaniu większości wody dodajemy ugotowane ziemniaki. Delikatnie mieszamy...


Smacznego!