Szpinakowe ziemniaki
Smaczny i odżywczo wartościowy ziemniaczany dodatek na orientalny sposób.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,świeże liście szpinaku,Dodatki ziemniaczane,Kuchnia indyjska,,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dodatki ziemniaczane
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dodatki ziemniaczane › Kuchnia indyjska › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Kuchnia azjatycka › Sezon- Szpinak › Sezon - Ziemniaki ›
Składniki
Składniki
czerwona cebula | 100 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
imbir mielony | ½ | ||
przyprawa Garam masala | 1 | łyżeczka | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ | łyżeczki | |
sól | - | ||
ziemniaki | 500 | gramów | |
świeże liście szpinaku | 500 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 500 gramów
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.
3.
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • przyprawa Garam masala 1 łyżeczka • imbir mielony ½ CL • czosnek 2 ząbki
Dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę je smażymy z cebulą. Dodajemy rozgnieciony czosnek.
5.
Patelnię odkrywamy gdy liście szpinaku skurczą się i puszczą wodę.
6.
Po odparowaniu większości wody dodajemy ugotowane ziemniaki. Delikatnie mieszamy...
Smacznego!