Szpinakowe tagliatelle z kiełbasą i grzybami
Kolorowy makaron pełen różnorodnych smaków.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,suche salami,marchew,makaron - tagliatelle szpinakowe,Makarony,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
makaron - tagliatelle szpinakowe | 350 | gramów | |
marchew | 250 | gramów | |
oliwa | 2 | łyżki | |
por | 150 | gramów | |
rzeżucha | - | ||
suche salami | 200 | gramów | |
suszone grzyby | 50 | gramów | |
sól | 0 | ||
tymianek | - | ||
woda | 0 |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • por 150 gramów • suszone grzyby 50 gramów • tymianek • sól • czarny pieprz mielony • suche salami 200 gramów • marchew 250 gramów • woda
Na oleju szklimy na drobno pokrojony por. Dodajemy suszone grzyby, które wcześniej namoczyliśmy w ciepłej wodzie, tymianek, sól i czarny pieprz. Jak tylko grzyby się troszkę podsmażą, dodajemy na małe kawałki pokrojoną kiełbasę i marchewkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż nam zmięknie marchewka (około 15 minut).
2.
makaron - tagliatelle szpinakowe 350 gramów • woda • sól • rzeżucha
Zielone tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu, serwujemy je polane sosem i ozdobione rzeżuchą albo innymi ziołami.
Smacznego!