Szparagi w balsamicznym sosie maślanym
Szybka dietetyczna kolacja, nie tylko dla wegetarian.
przepis,fotoprzepis,szparagi białe,ocet balsamiczny,masło,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
masło | 30 | gramów | |
ocet balsamiczny | 2 | łyżki | |
oliwa | 1 | łyżka | |
sos sojowy | 1 | łyżka | |
szparagi białe | 10 | sztuk | |
sól | - |
Przepis
1.
szparagi białe 10 sztuk • oliwa 1 łyżka • sól • czarny pieprz mielony
Szparagi oczyszczamy, końce (około 1,5 cm odcinamy), kładziemy je na natłuszczonej blasze. Delikatnie solimy i pieprzymy. Pieczemy 15 minut w 150° C.
3.
ocet balsamiczny 2 łyżki • sos sojowy 1 łyżka
Dodajemy ocet balsamiczny i sos sojowy. Wszystko razem mieszamy, chwilkę gotujemy. Gotowe szparagi polewamy sosem. Podajemy z sałatką.
Smacznego!