Szaszłyki w parowarze
Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.
przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,cebula,pieczarki,kiełbasa,ziemniaki,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina › Przepisy do parowaru › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Cebula › Sezon - Ziemniaki ›
Składniki
Składniki
cebula | - | ||
kiełbasa | 200 | gramów | |
marchew | 250 | ||
papryka czerwona | - | ||
pieczarki | 250 | gramów | |
przyprawa do grilla | - | ||
schab wieprzowy | 400 | gramów | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
schab wieprzowy 400 gramów • cebula • pieczarki 250 gramów • kiełbasa 200 gramów • papryka czerwona
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy na plasterki. Myjemy małe pieczarki (większe przekrawamy na połowę), kiełbasę kroimy na kółeczka, oczyszczoną paprykę kroimy w paski a potem na pół. Wymienione składniki nabijamy na przemian na patyczki.
2.
Przygotowane szaszłyki posypujemy przyprawą. Wkładamy je do dolnego (pierwszego) pojemnika w parowarze. Parzymy 30-35 minut.
3. Obiad w jednym garnku
ziemniaki 500 gramów • marchew 250
Do górnego (drugiego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki i oczyszczoną i na kółeczka pokrojoną świeżą marchewkę.
Smacznego!