Surimi - rybne kotleciki
Wyjątkowo smaczne kotleciki z paluszków krabowych i pangi.
przepis,fotoprzepis,paluszki krabowe,mrożona panga,marchew,Ryby
Ryby
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
marchew | 100 | gramów | |
mrożona panga | 400 | gramów | |
musztarda stołowa | 1 | łyżka | |
olej słonecznikowy | 50 | mililitrów | |
paluszki krabowe | 500 | gramów | |
płatki owsiane | 100 | gramów | |
sól | 2 | łyżeczki |
Przepis
1.
paluszki krabowe 500 gramów
Paluszki krabowe rozmrażamy i na drobno kroimy. Wkładamy je do głębokiej miski.
3.
cebula 100 gramów • marchew 100 gramów • jajka kurze 2 sztuki • sól 2 łyżeczki • musztarda stołowa 1 łyżka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • płatki owsiane 100 gramów
Cebulę obieramy i kroimy. Marchewkę obieramy i na grubo trzemy na tarce. Warzywa dodajemy do rybnej podstawy i razem z jajkami, solą, musztardą, pieprzem i płatkami owsianymi dobrze mieszamy.
4.
Masę na chwilę odstawiamy i wytwarzamy z niej odpowiednio duże kuleczki.
5.
olej słonecznikowy 50 mililitrów
Kuleczki delikatnie rękami spłaszczamy i smażymy je w przykrytej patelni na odrobinie oleju 15 minut.
6.
Kotleciki obracamy i w odkrytej patelni smażymy z drugiej strony przez około 10 - 15 minut.
Smacznego!