PRZEPISY

Strudel Hokkaido

Strudel Hokkaido

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Wspaniały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, nektarynkami i twarogiem.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,nektarynki,miękki twaróg,Strudle,

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie300gramów
cukier kryształ150gramów
dynia hokkaido400gramów
jajka kurze1sztuka
miękki twaróg200gramów
nektarynki500gramów

 

Przepis

1. Dynia Hokkaido

dynia hokkaido 400 gramów

Dynię obieramy, przekrawamy na ćwiartki i usuwamy z niej nasionka. Trzemy ją na tarce o grubych oczkach na paseczki.

Dynię obieramy, przekrawamy na ćwiartki i...

2. Nektarynki

nektarynki 500 gramów

Nektarynki myjemy, rozpoławiamy i kroimy je na małe kawałki.

Nektarynki myjemy, rozpoławiamy i kroimy je na...

3. Ciasto

ciasto francuskie 300 gramów  miękki twaróg 200 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt prostokąta na posypanej mąką stolnicy. Ciasto nie może być rozwałkowane zbyt grubo, ale ani nie zbyt cienko. Na cieście smarujemy miękki twaróg. Na jednym brzegu zostawiamy ciasto około 3 - 4 cm nie pokryte.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt...

4. 

Na twaróg równomiernie rozkładamy startą dynię.

Na twaróg równomiernie rozkładamy startą...

5. 

cukier kryształ 150 gramów

Na dyni rozkładamy nektarynki i posypujemy je po wierzchu cukrem.

Na dyni rozkładamy nektarynki i posypujemy je po...

6. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto zawijamy. Nie pokryty brzeg smarujemy roztrzepanym jajkiem i zawijanie dokańczamy.

Ciasto zawijamy. Nie pokryty brzeg smarujemy...

7. 

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy go roztrzepanym jajkiem i po wierzchu przebijamy wykałaczką.

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną...

8. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 °C około 40 minut.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 °C około...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się