PRZEPISY

Strączkowy gulasz z kiełbasą

Strączkowy gulasz z kiełbasą

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)

przepis,fotoprzepis,kiełbasa,soczewica sterylizowana,fasola biała sterylizowana,ciecierzyca sterylizowana,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula250gramów
ciecierzyca sterylizowana300gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
fasola biała sterylizowana300gramów
kiełbasa250gramów
kminek mielony½łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
nać pietruszki30gramów
smalec30gramów
soczewica sterylizowana300gramów
woda2litry
ziemniaki250gramów

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  smalec 30 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy (10 minut) na smalcu.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy (10...

2. 

ziemniaki 250 gramów  kiełbasa 250 gramów

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki i razem z tak samo pokrojoną kiełbasą dodajemy do cebuli. Ciągle mieszając wszystko razem 5 minut smażymy.

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki i razem...

3. 

czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  woda 1.5 litra

Dodajemy sól, pieprz i kminek. Wlewamy wrzącą wodę, mieszamy i 15 minut gotujemy.

Dodajemy sól, pieprz i kminek. Wlewamy wrzącą...

4. 

soczewica sterylizowana 300 gramów

Stopniowo dodajemy sterylizowane warzywa strączkowe bez zalewy: soczewicę...

Stopniowo dodajemy sterylizowane warzywa...

5. 

fasola biała sterylizowana 300 gramów

...fasolę...

...fasolę......

6. 

ciecierzyca sterylizowana 300 gramów

...i ciecierzycę (gdybyśmy zupę gotowali ze suchych warzyw strączkowych, najpierw je musimy ugotować w związku z czym całkowity czas przygotowania przedłuży się). Zagotowujemy i zupę zagęszczamy...

...i ciecierzycę (gdybyśmy zupę gotowali ze...

7. 

mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów  woda ½ litra

...odrobiną mąki wymieszaną w zimnej wodzie.

...odrobiną mąki wymieszaną w zimnej wodzie....

8. 

nać pietruszki 30 gramów

Na koniec do gulaszu dodajemy świeżą nasiekaną natkę pietruszki. (Resztę sterylizowanych warzyw wkładamy do woreczka foliowego i zamrażamy. W ten sposób jest je najlepiej przechowywać do późniejszego użycia).

Na koniec do gulaszu dodajemy świeżą nasiekaną...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się