Stek z łososia na ziołach prowansalskich
Pachnący soczysty łosoś w prowansalskiej marynacie.
przepis,fotoprzepis,stek z łososia,zioła prowansalskie,Ryby,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
masło | 20 | gramów | |
musztarda stołowa | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 150 | mililitrów | |
stek z łososia | 700 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
zioła prowansalskie | 2 | łyżeczki |
Przepis
2.
oliwa 150 mililitrów • zioła prowansalskie 2 łyżeczki • czosnek 2 ząbki • sól 1 łyżeczka • musztarda stołowa 1 łyżeczka • masło 20 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z olejem, roztopionym masłem, musztardą, solą i przyprawami. Do marynaty wkładamy łososia i mięso kilka razy podczas marynowania przewracamy. Marynujemy 24 godziny.
3.
Steki smażymy na odrobinie oleju z każdej strony po około 4-5 minut.
Smacznego!