Spaghetti ze szpinakiem
Przepis na spaghetti ze świeżymi liśćmi szpinaku i czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,czosnek,świeże liście szpinaku,Makarony,,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
czosnek | 6 | ząbków | |
makaron - spaghetti | 200 | gramów | |
oliwa | ½ | decylitra | |
pieprz czerwony | ¼ | łyżeczki | |
świeże liście szpinaku | 150 | gramów |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 200 gramów
Spaghetti gotujemy (według instrukcji) w osolonej wrzącej wodzie przez około 5 minut.
2.
czosnek 6 ząbków • oliwa ½ decylitra • pieprz czerwony ¼ łyżeczki
Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku z pokruszonym czerwonym pieprzem.
3.
świeże liście szpinaku 150 gramów
Czosnek razem z olejem wlewamy do odcedzonego spaghetti do garnka i dodajemy liście szpinaku.
Smacznego!