Spaghetti ze szpinakiem

Przepis na spaghetti ze świeżymi liśćmi szpinaku i czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,czosnek,świeże liście szpinaku,Makarony,,Bezlaktozowe
Makarony
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
216 g
Energia porcji
626 kcal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
czosnek | 6 33 | ząbków kcal | |
makaron - spaghetti | 200 726 | gramów kcal | |
oliwa | ½ 440 | decylitra kcal | |
pieprz czerwony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
świeże liście szpinaku | 150 50 | gramów kcal |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 200 gramów
Spaghetti gotujemy (według instrukcji) w osolonej wrzącej wodzie przez około 5 minut.

2.
czosnek 6 ząbków • oliwa ½ decylitra • pieprz czerwony ¼ łyżeczki
Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku z pokruszonym czerwonym pieprzem.

3.
świeże liście szpinaku 150 gramów
Czosnek razem z olejem wlewamy do odcedzonego spaghetti do garnka i dodajemy liście szpinaku.

Smacznego!