Spaghetti Aglio e Olio
Tradycyjne włoskie spaghetti z czosnkiem i olejem. Doprawione pieprzem, solą i chilli.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,czosnek,oliwa,nać pietruszki,papryczka chili świeża,Makarony,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe
Makarony
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 4 | ząbki | |
makaron - spaghetti | 200 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
oliwa | 50 | mililitrów | |
papryczka chili świeża | - | ||
sól | 1 | łyżeczka | |
sól | - | ||
woda | 1.5 | litra |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 200 gramów • woda 1.5 litra • sól 1 łyżeczka
Spaghetti gotujemy (według wskazówek na opakowaniu) w osolonej wrzącej wodzie około 5 minut.
4.
Spaghetti odcedzamy.
5.
papryczka chili świeża • czarny pieprz mielony • sól
Gdy woda odcieknie ze spaghetti, wkładamy je z powrotem do suchego garnka, a potem dodajemy olej z czosnkiem. Dodajemy chilli, pieprz i sól. Ostrożnie mieszamy.
Smacznego!