Sos z tofu i boczniaka
Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,ser biały tofu,słodka śmietana do gotowania,Sosy,Bezglutenowe
Sosy
Składniki
Składniki
boczniak ostrygowaty | 350 | gramów | |
cebula | 80 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
mąka kukurydziana | 30 | gramów | |
olej słonecznikowy | 20 | mililitrów | |
olej z pestek dyni | 2 | łyżki | |
ser biały tofu | 360 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
słodka śmietana do gotowania | 300 | mililitrów | |
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
3.
kminek mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • woda 150 mililitrów
...dodajemy do cebuli, wsypujemy kminek, sól i paprykę. Mieszamy, podlewamy wodą i dusimy 10 minut w przykrytej patelni.
5.
słodka śmietana do gotowania 300 mililitrów • mąka kukurydziana 30 gramów
W śmietanie mieszamy mąkę kukurydzianą.
6.
Zawiesinę wlewamy do boczniaka z tofu i 5 minut gotujemy.
8.
Makaron gotujemy i polewamy go sosem, możemy podawać.
Smacznego!