Sos z pieczarkami i serem tofu
Szybki, prosty, bezmięsny obiad. Podajemy z haluszkami.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,ser biały tofu,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie ›
Składniki
Składniki
cebula | 120 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
mleko półtłuste 1,5% | 500 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 40 | gramów | |
oliwa | 3 | łyżki | |
pieczarki | 500 | gramów | |
ser biały tofu | 360 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
3.
kminek mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • sól 1.5 łyżeczki • woda 200 mililitrów
Do cebuli dodajemy pieczarki, wsypujemy kminek, paprykę i sól. Podlewamy wodą, mieszamy i 5 minut przykryte dusimy.
5.
... dodajemy do pieczarek. Delikatnie mieszamy i razem gotujemy dalszych 5 minut.
6.
mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
W mleku mieszamy mąkę.
7.
Zawiesinę wylewamy do mieszanki z tofu i pieczarek. Gotujemy do zgęstnienia.
Smacznego!