Sos tatarski z kwaśnej śmietany
Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.
przepis,fotoprzepis,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),cebula,ogórek konserwowy,Sosy,Bezglutenowe
Sosy
Składniki
Składniki
cebula | 40 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 200 | gramów | |
musztarda stołowa | 1 | łyżka | |
ogórek konserwowy | 40 | gramów | |
sól | - |
Przepis
1.
cebula 40 gramów • ogórek konserwowy 40 gramów • musztarda stołowa 1 łyżka • sól • czarny pieprz mielony
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Ogórek też na drobno kroimy albo możemy go zetrzeć na tarce. Cebulę i ogórka mieszamy z musztardą, solą i z pieprzem.
2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów
Dodajemy gęstą kwaśną śmietanę i mieszamy. Możemy podawać.
Smacznego!