Sojowa sałatka z warzywami
Smaczna strączkowa sałatka nadaje się do grillowanego lub pieczonego mięsa.
przepis,fotoprzepis,soja,papryka czerwona,zielona papryka,pomidory,Sałatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
chrzan w słoiku | 50 | gramów | |
kminek | 1 | łyżeczka | |
koper | - | ||
marchew | 120 | gramów | |
ocet | 2 | łyżki | |
oliwa | 6 | łyżek | |
papryka czerwona | 200 | gramów | |
pomidory | 200 | gramów | |
soja | 350 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
zielona papryka | 100 | gramów |
Przepis
1.
soja 350 gramów
Soję moczymy na noc w wodzie i na drugi dzień gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.
2.
papryka czerwona 200 gramów • zielona papryka 100 gramów • marchew 120 gramów
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paseczki. Marchewkę obieramy, myjemy i na cienko trzemy. Warzywa dodajemy do soi.
5.
chrzan w słoiku 50 gramów • kminek 1 łyżeczka • sól 1.5 łyżeczki • ocet 2 łyżki • oliwa 6 łyżek • koper
Na koniec dodajemy do sałatki chrzan, kminek, sól, olej, ocet (według smaku) i koperek (według smaku). Sałatkę odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Od czasu do czasu mieszamy.
Smacznego!