Śmietanowy duo pucharek
Lekki śmietanowo-kakaowy deser z owocami i biszkoptami.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,biszkopty,biszkopty,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),kakao proszek,Desery w pucharkach
Desery w pucharkach
Kategorie
Desery w pucharkach ›
Składniki
Składniki
banan | 1 | sztuka | |
biszkopty | 30 | sztuk | |
borówki | 50 | gramów | |
cukier puder | 3 | łyżki | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 400 | gramów | |
syrop owocowy | 6 | łyżek |
Przepis
2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 gramów • cukier puder 2 łyżki
Mieszamy śmietanę z cukrem i połowę rozdzielamy do pucharków.
3.
banan 1 sztuka • biszkopty 3 sztuki • syrop owocowy 3 łyżki
Dodajemy pokrojony banan i kolejne biszkopty, które polewamy syropem.
4.
kakao proszek 2 łyżki • cukier puder 1 łyżka
Do reszty śmietanowego kremu dodajemy kakao w proszku i troszkę cukru. Dobrze mieszamy.
5.
Kakaowy krem rozdzielamy do pucharków.
6.
biszkopty 18 sztuk • borówki 50 gramów
Na wierzch układamy biszkopty, delikatnie je zanurzamy i dodajemy owoce.
Smacznego!