Smażony karp
Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.
przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
bułka tarta | - | ||
jajka kurze | - | ||
karp - dzwonki | 4 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej rzepakowy | - | ||
sól | - |
Przepis
1.
karp - dzwonki 4 sztuki
Dzwonki karpia myjemy i osuszamy. Ilość dzwonków zależy od ilości i apetytu konsumujących :)
2.
Z dzwonków ściągamy skórę.
3.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • sól • bułka tarta
Porcje karpia dostatecznie solimy i panierujemy w klasycznej potrójnej panierce: mąka, roztrzepane jajko z solą, bułka tarta. Ilość składników do panierowania zależy od ilości dzwonków karpia, które będziemy panierować.
Smacznego!