PRZEPISY

Smażony boczniak w piwnym cieście

Smażony boczniak w piwnym cieście

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Smaczny zdrowy boczniak w cieście. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.

przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,mąka chlebowa pszenna T750,jajka kurze,piwo jasne,mleko półtłuste 1,5%,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

262 g

Energia porcji

654 kcal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty

500

1690

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

250

120

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

350

1215

gramów

kcal

piwo jasne

150

65

mililitrów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

twardy ser

150

570

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 500 gramów

Boczniak myjemy ...

Boczniak myjemy ......

2. 

... i rozdzielamy na pojedyncze "uszka" ...

... i rozdzielamy na pojedyncze uszka ......

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 350 gramów  sól ½ łyżeczki  twardy ser 150 gramów  jajka kurze 3 sztuki  piwo jasne 150 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów

Z mąki, soli, sera, jajek, piwa i mleka wyrabiamy półpłynne ciasto.

Z mąki, soli, sera, jajek, piwa i mleka wyrabiamy...

4. 

Na patelni rozgrzewamy olej. Pojedyncze uszka moczymy w cieście ...

Na patelni rozgrzewamy olej. Pojedyncze uszka...

5. 

... i na oleju je smażymy na złoty kolor (smażymy około 3-3,5 minuty z każdej strony).

... i na oleju je smażymy na złoty kolor...

6. 

Usmażone wkładamy do pojemnika w którym dno wykładamy papierowym ręczniczkiem, aby wsiąkł nadmiar tłuszczu.

Usmażone wkładamy do pojemnika w którym dno...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się