Smażony bez

Pychotka od przyrody. Podajemy posypane cynamonowym cukrem.
przepis,fotoprzepis,kwiat czarnego bzu,Nieuwzględnione słodkie przepisy
Nieuwzględnione słodkie przepisy
Składniki
Składniki
cukier waniliowy | 20 73 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kwiat czarnego bzu | 16 ?? | sztuk kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
kwiat czarnego bzu 16 sztuk
Kwiaty bzu nazbierane podczas słonecznego dnia chwilkę moczymy w ziemnej wodzie. Z wody je wyciągamy główkami w dół na sitko i zostawiamy do odcieczenia.

2.
Przekładamy kwiaty na tackę i odstawiamy by przeschły.

3.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • jajka kurze 2 sztuki • cukier waniliowy 20 gramów
Z mleka, mąki, jajek i cukru waniliowego mieszamy ciekłe ciasto.

4.
Kwiat chwytamy za łodygę i delikatnie moczymy w cieście.

5.
Szybko smażymy w gorącym oleju. Podczas wkładania kwiatu na olej delikatnie go dociskamy aby się cały otworzył.

6.
Usmażone kwiaty kładziemy na papierową serwetkę aby odessać zbyteczny olej. Kwiaty konsumujemy aż po całkowitym ostygnięciu w rozsądnej ilości, dla kogoś może to być ciężkie na żołądek.

Smacznego!