Smażone tofu w sezamowo-paprykowej panierce
Prosto przygotowane danie z białego sera tofu.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,ziarna sezamu,mielona czerwona papryka,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 70 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżka | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 70 | gramów | |
olej słonecznikowy | 100 | mililitrów | |
ser biały tofu | 360 | gramów | |
sól | - | ||
ziarna sezamu | 20 | gramów |
Przepis
1. Tofu przekrawamy
ser biały tofu 360 gramów
Tofu przekrawamy wzdłuż na dwie połowy, każdą połowę na trójkąty.
2. Obtaczamy w potrójnej panierce
mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów • jajka kurze 2 sztuki • sól • bułka tarta 70 gramów • ziarna sezamu 20 gramów • mielona czerwona papryka 1 łyżka
Przygotowujemy sobie potrójną panierkę: mąka, posolone jajka, bułka tarta wymieszana z ziarnkami sezamu i czerwoną papryką. W tej mieszance tofu panierujemy.
3. Smażymy
olej słonecznikowy 100 mililitrów
Trójkąty tofu z obydwóch stron krótko smażymy na oleju na patelni.
Smacznego!