Smaczna fasolka na cebulce
Urozmaicona wersja fasolki na cebulce ze słodką marchewką z redukowanym pomidorowym sosem.
przepis,fotoprzepis,czerwona fasola w puszce,przecier pomidorowy,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Wegetariańskie przepisy › Wegańskie przepisy › Bezlaktozowe › Bezglutenowe ›
Składniki
Składniki
cebula | 60 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżeczka | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czerwona fasola w puszce | 300 | gramów | |
imbir mielony | 1 | łyżeczka | |
majeranek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 100 | gramów | |
olej rzepakowy | 2 | łyżki | |
przecier pomidorowy | 250 | mililitrów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
6.
przecier pomidorowy 250 mililitrów • majeranek ½ łyżeczki • imbir mielony 1 łyżeczka • sól ½ łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżeczka
Do patelni dajemy przecier pomidorowy, majeranek, mielony imbir, cukier i sól.
7.
Gotowaniem i częstym mieszaniem redukujemy sos.
Smacznego!