Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa
Ulubiona gęsta mleczna fasolowa zupa. Podajemy z masłem, które znacznie złagodzi smak.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,fasola biała sterylizowana,mleko tłuste 3,5%,Zupy z roślin strączkowych
Zupy z roślin strączkowych
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 2 | łyżki | |
fasola biała sterylizowana | 500 | gramów | |
kminek mielony | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 1 | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 | łyżki | |
ocet | 3 | łyżki | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 1 | ||
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 500 gramów • woda 1 L • sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 2 łyżki
Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy w słodko - słonej wodzie.
2.
fasola biała sterylizowana 500 gramów
Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odcedzoną fasolę z konserwy.
4.
mąka chlebowa pszenna T750 1.5 łyżki • ocet 3 łyżki • kminek mielony
Zupę posypujemy kminkiem. Do reszty mleka dodajemy mąkę i zasmażkę dodajemy do zupy. Podgotowujemy, odstawiamy z ognia i po łyżce dodajemy octu według smaku. Zupę możemy jeszcze według smaku dosłodzić.
Smacznego!