Słodkie ziemniaki z parmezanem
Przepis na zapieczone bataty z ziołami, olejem i startym serem. Doskonały dodatek, którego przygotowanie nie zmęczy a zapach rozniesie się po całej kuchni.
przepis,fotoprzepis,ser Parmezan,słodkie ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
olej rzepakowy | 2 | łyżki | |
oregano | 1 | łyżeczka | |
ser Parmezan | 50 | gramów | |
suszona bazalia | 1 | łyżeczka | |
sól | - | ||
słodkie ziemniaki | 2 | sztuki |
Przepis
2.
olej rzepakowy 2 łyżki • sól • czarny pieprz mielony • oregano 1 łyżeczka • suszona bazalia 1 łyżeczka
Paseczki doprawiamy i obtaczamy w oleju.
3.
Paseczki układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia z małymi odstępami.
4.
Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 220 °C.
Smacznego!