Sezamowe owsiane płatki z persymoną
Niesłodzone płatki śniadaniowe, pełne witamin i minerałów. Dodany owoc zapewni im dostateczną słodycz.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,persymona,Śniadaniowe kasze
Śniadaniowe kasze
Kategorie
Śniadaniowe kasze ›
Składniki
Składniki
czarny sezam | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 100 | mililitrów | |
persymona | 1 | sztuka | |
płatki owsiane | 30 | gramów | |
siemię lniane | 1 | łyżeczka | |
woda | 200 | mililitrów | |
ziarna sezamu | 2 | łyżeczki | |
ziarna sezamu | - |
Przepis
1.
płatki owsiane 30 gramów • woda 200 mililitrów • ziarna sezamu 2 łyżeczki • siemię lniane 1 łyżeczka
Płatki wsypujemy do garnka, wlewamy wodę i rozgotowujemy. Sezam i siemię lniane mielimy i dodajemy do płatków.
4.
Rozgniecioną część dodajemy do płatków. Pokrojoną persymoną ozdabiamy serwowane płatki na talerzu i posypujemy czarnym i białym sezamem.
Smacznego!