PRZEPISY

Serdelki na ciemnym piwie

Serdelki na ciemnym piwie

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Faszerowane serdelki w smacznym piwnym sosie. Prosta, syta, w przeszłości i tania kolacja :)

przepis,fotoprzepis,serdelki,piwo ciemne,Słone przekąski,Bezglutenowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

cebula400gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
musztarda stołowa3łyżki
olej słonecznikowy100mililitrów
papryka200gramów
piwo ciemne200mililitrów
przecier pomidorowy200mililitrów
serdelki800gramów
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

serdelki 800 gramów

Osiem sztuk serdelek myjemy, przekrawamy wzdłuż i układamy na ciasno w naczyniu żaroodpornym.

Osiem sztuk serdelek myjemy, przekrawamy wzdłuż...

2. 

cebula 400 gramów

Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy na ćwiartki.

Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy...

3. 

papryka 200 gramów

Paprykę przekrawamy, oczyszczamy, myjemy i kroimy na długie paseczki.

Paprykę przekrawamy, oczyszczamy, myjemy i kroimy...

4. 

Do nacięć w serdelkach wkładamy cebulę i paprykę.

Do nacięć w serdelkach wkładamy cebulę i...

5. 

Resztę cebuli rozsypujemy na serdelkach.

Resztę cebuli rozsypujemy na serdelkach....

6. 

musztarda stołowa 3 łyżki  olej słonecznikowy 100 mililitrów

W misce mieszamy musztardę z olejem.

W misce mieszamy musztardę z olejem....

7. 

przecier pomidorowy 200 mililitrów

Dodajemy przecier pomidorowy albo keczup.

Dodajemy przecier pomidorowy albo keczup....

8. 

sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  piwo ciemne 200 mililitrów

Dodajemy sól, mieloną czerwoną paprykę i wlewamy piwo. Dobrze mieszamy.

Dodajemy sól, mieloną czerwoną paprykę i...

9. 

Dwie trzecie sosu polewamy po serdelkach.

Dwie trzecie sosu polewamy po serdelkach....

10. 

Naczynie zamykamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180°C i zapiekamy przez 35 minut.

Naczynie zamykamy i wkładamy do rozgrzanego...

11. 

Po wymienionym czasie naczynie odkrywamy i polewamy serdelki resztą sosu. Zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 220°C.

Po wymienionym czasie naczynie odkrywamy i...

12. 

Serwujemy ciepłe ze świeżym chlebkiem.

Serwujemy ciepłe ze świeżym chlebkiem....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się