Seitan z groszkiem
Saute z groszkiem i seitanem na cebulce, czosnku i imbirze.
przepis,fotoprzepis,seitan,groszek mrożony,Dania wegetariańskie,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
groszek mrożony | 200 | gramów | |
korzeń imbiru | 30 | gramów | |
ogórek konserwowy | 50 | gramów | |
olej do smażenia | 2 | łyżki | |
seitan | 500 | gramów | |
sos ostrygowy | 2 | łyżki | |
sos sojowy | 2 | łyżki | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • czosnek 2 ząbki • korzeń imbiru 30 gramów • olej do smażenia 2 łyżki
Na oleju szklimy na drobno pokrojony imbir, cebulę i czosnek.
3.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki • sos sojowy 2 łyżki • sos ostrygowy 2 łyżki
Doprawiamy pieprzem, solą i sosami.
4.
groszek mrożony 200 gramów • woda 100 mililitrów
Dodajemy mrożony groszek, troszkę wody i dusimy około 20 minut.
5.
ogórek konserwowy 50 gramów
Na koniec dodajemy na drobno pokrojony ogórek i przez minutkę razem smażymy.
Smacznego!