Seitan z groszkiem
Saute z groszkiem i seitanem na cebulce, czosnku i imbirze.
przepis,fotoprzepis,seitan,groszek mrożony,Dania wegetariańskie,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
271 g
Energia porcji
285 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
groszek mrożony | 200 154 | gramów kcal | |
korzeń imbiru | 30 9 | gramów kcal | |
ogórek konserwowy | 50 6 | gramów kcal | |
olej do smażenia | 2 270 | łyżki kcal | |
seitan | 500 585 | gramów kcal | |
sos ostrygowy | 2 13 | łyżki kcal | |
sos sojowy | 2 42 | łyżki kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • czosnek 2 ząbki • korzeń imbiru 30 gramów • olej do smażenia 2 łyżki
Na oleju szklimy na drobno pokrojony imbir, cebulę i czosnek.


3.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki • sos sojowy 2 łyżki • sos ostrygowy 2 łyżki
Doprawiamy pieprzem, solą i sosami.

4.
groszek mrożony 200 gramów • woda 100 mililitrów
Dodajemy mrożony groszek, troszkę wody i dusimy około 20 minut.

5.
ogórek konserwowy 50 gramów
Na koniec dodajemy na drobno pokrojony ogórek i przez minutkę razem smażymy.

Smacznego!