Sałatka z makaronem z mozzarellą i koreczkami sardeli
Letnia orzeźwiająca sałatka makaronowa idealna zamiast ciepłego obiadu.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),pomidory koktajlowe,koreczki z sardeli,kulki mozzarelli,Sałatki rybne,Bezlaktozowe
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
koreczki z sardeli | 45 | gramów | |
kulki mozzarelli | 200 | gramów | |
makaron - Fusilli (spirale) | 500 | gramów | |
oliwa | 4 | łyżki | |
pomidory koktajlowe | 300 | gramów | |
sól | - | ||
tymianek | - |
Przepis
1. Przygotowanie makaronu
makaron - Fusilli (spirale) 500 gramów • oliwa 4 łyżki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy oliwę z oliwek. Dobrze mieszamy.
2.
pomidory koktajlowe 300 gramów • koreczki z sardeli 45 gramów • kulki mozzarelli 200 gramów
Pomidory koktajlowe myjemy, przekrawamy na połowę albo na ćwiartki. Koreczki sardeli kroimy na mniejsze kawałki. Kulki mozzarelli wyciągamy z zalewy, pod bieżącą wodą przepłukujemy.
3.
Pomidory, koreczki sardeli, kulki mozzarelli dodajemy do ostudzonego makaronu. Dodajemy 4 gałązki tymianku. Mieszamy i według smaku solimy.
Smacznego!