Sałatka z liśćmi szpinaku
Przepis na przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki ze świeżych liści szpinaku, bakłażana i papryki.
przepis,fotoprzepis,bakłażan,szynka schwarcwaldzka,świeże liście szpinaku,Sałatki warzywne,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezonowe przepisy › Sezon- Szpinak › Sezon - Bakłażan ›
Składniki
Składniki
bakłażan | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 2 | ząbki | |
olej sezamowy | 1 | łyżka | |
oliwa | 6 | łyżek | |
papryka czerwona | 1 | sztuka | |
szynka schwarcwaldzka | 40 | gramów | |
świeże liście szpinaku | 200 | gramów |
Przepis
4.
szynka schwarcwaldzka 40 gramów • czosnek 2 ząbki • oliwa 2 łyżki
Szynkę kroimy na paseczki i z czosnkiem smażymy na chrupiąco na słabym ogniu.
5. Podawanie
świeże liście szpinaku 200 gramów • olej sezamowy 1 łyżka
Na talerzu układamy liście szpinaku i skrapiamy olejem. Dodajemy mieszankę bakłażana z papryką a na wierzch chrupiącą szynkę z na złoto zeszklonym czosnkiem.
Smacznego!