Sałatka z chrupiącym boczkiem
Prosta warzywna sałatka z mozzarellą i chrupiącymi kawałkami boczku.
przepis,fotoprzepis,Wędzony boczek wieprzowy,pomidory koktajlowe,kulki mozzarelli,Sałatki mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki mięsne
Składniki
Składniki
Wędzony boczek wieprzowy | 60 | gramów | |
bazylia | - | ||
kulki mozzarelli | 120 | gramów | |
ocet jabłkowy | 1 | łyżeczka | |
ogórek | 1 | sztuka | |
olej z pestek dyni | 1 | łyżka | |
pomidory koktajlowe | 16 | sztuk | |
sól | 1 | szczypta | |
zielona cebulka | 2 | sztuki |
Przepis
1.
Wędzony boczek wieprzowy 60 gramów
Boczek kroimy na jednakowo cienkie paseczki i powoli smażymy na patelni aż będą chrupiące. Zostawiamy wchłonąć uniknięty tłuszcz do serwetki.
2.
pomidory koktajlowe 16 sztuk • ogórek 1 sztuka • zielona cebulka 2 sztuki
Ogórek, pomidory oraz świeżą zieloną cebulkę kroimy na mniejsze kawałki.
3.
ocet jabłkowy 1 łyżeczka • olej z pestek dyni 1 łyżka • sól 1 szczypta
Warzywa delikatnie mieszamy, skrapiamy octem, olejem i solimy.
Smacznego!