Sałatka fit z selerem

Delikatna,lekko majonezowo-śmietanowa sałatka z selerem,pełna smacznych warzyw, kukurydzy i ananasa,którą na pewno polubicie.Nada się na jakąkolwiek imprezę do zimnych bufetów.Nic nie popsujemy,jeżeli podamy ją nawet do smażonego kotleciku wieprzowego :)
przepis,fotoprzepis,por,kukurydza konserwowa,ananas w puszce,seler z ananasem w słoiku,Sałatki warzywne,,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
160 g
Energia porcji
213 kcal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
ananas w puszce | 240 144 | gramów kcal | |
kukurydza konserwowa | 280 261 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 180 288 | gramów kcal | |
majonez lekki | 180 827 | gramów kcal | |
por | 200 92 | gramów kcal | |
seler z ananasem w słoiku | 200 90 | gramów kcal |
Przepis
1.
por 200 gramów
Por obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kółeczka. Wkładamy na dno głębokiej miski.




5.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 180 gramów • majonez lekki 180 gramów
Śmietanę mieszamy z majonezem.

6.
Wymieszanym majonezem ze śmietaną zalewamy wszystkie warstwy sałatki i odkładamy ją, przykrytą, do następnego dnia do lodówki.

7.
Następnego dnia sałatkę dobrze mieszamy i zostawiamy jeszcze godzinkę w lodówce. Potem możemy podawać. Sałatkę nie doprawiamy solą ani pieprzem!

Smacznego!