Sałata lodowa z tuńczykiem
Szybka i zdrowa kolacja.
przepis,fotoprzepis,sałata lodowa,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
kukurydza konserwowa | 50 | gramów | |
ogórek sałatkowy | 60 | gramów | |
olej konopny | 1 | łyżeczka | |
orzechy ziemne prażone niesolone | 20 | gramów | |
pestki dyni łuskane | 5 | gramów | |
sałata lodowa | 100 | gramów | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 50 | gramów |
Przepis
1.
sałata lodowa 100 gramów • ogórek sałatkowy 60 gramów • kukurydza konserwowa 50 gramów • olej konopny 1 łyżeczka • orzechy ziemne prażone niesolone 20 gramów • pestki dyni łuskane 5 gramów • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 50 gramów
Sałatę myjemy i targamy na talerz. Dodajemy umyty, pokrojony ogórek i odcedzoną kukurydzę. Mieszamy. Polewamy konopnym olejem, posypujemy tuńczykiem, orzeszkami i pestkami dyni.
Smacznego!