Sakiewki z niedźwiedzim czosnkiem

Wspaniałe słone przekąski z feta serem i niedźwiedzim czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ser Feta,Słone przekąski,Przekąski,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
15
Masa porcji
86 g
Energia porcji
248 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cukier kryształ | ½ 11 | łyżeczki kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 120 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 500 1735 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 100 899 | mililitrów kcal | |
ser Ementaler | 100 384 | gramów kcal | |
ser Feta | 200 526 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
świeże drożdże | 20 21 | gramów kcal |
Przepis
1.
świeże drożdże 20 gramów • mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów • cukier kryształ ½ łyżeczki
Do niewielkiej ilości letniego mleka dodajemy mąkę z cukrem. Dodajemy pokruszone drożdże i lekko mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłe miejsce.

2.
mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów • olej słonecznikowy 100 mililitrów • sól 1 łyżeczka
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.


4.
ser Ementaler 100 gramów • ser Feta 200 gramów
Do czosnku dodajemy starty twardy ser i rozdrobniony ser feta.

5.
Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na większe kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy łyżeczkę farszu. Sakiewki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!