Ryżowy makaron z mięsem wieprzowym i grzybami shiitake

Proste danie na japoński sposób.
przepis,fotoprzepis,ryżowy makaron,grzyby shiitake suszone,Udo wieprzowe,korzeń imbiru,Makarony,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 250 428 | gramów kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
grzyby shiitake suszone | 10 ?? | sztuk kcal | |
korzeń imbiru | 10 3 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
ryżowy makaron | 250 878 | gramów kcal | |
sos sojowy | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
ryżowy makaron 250 gramów
Makaron wkładamy na 7 minut do gorącej wody. Po tym jak makaron odcedzimy, przepłukujemy go zimną wodą.

2.
grzyby shiitake suszone 10 sztuk • olej słonecznikowy 2 łyżki • cebula 100 gramów • Udo wieprzowe 250 gramów • czosnek 3 ząbki • korzeń imbiru 10 gramów • sos sojowy • czarny pieprz mielony
Grzyby odstawiamy na 8 minut w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę i mięso pokrojone w paski. Od razu jak mięso naciągnie, dodajemy grzyby, przeciśnięty czosnek, na drobno pokrojony imbir. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy sojowym sosem i pieprzem.

Smacznego!