Ryżowy makaron z mięsem wieprzowym i grzybami shiitake
Proste danie na japoński sposób.
przepis,fotoprzepis,ryżowy makaron,grzyby shiitake suszone,Udo wieprzowe,korzeń imbiru,Makarony,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 250 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 3 | ząbki | |
grzyby shiitake suszone | 10 | sztuk | |
korzeń imbiru | 10 | gramów | |
olej słonecznikowy | 2 | łyżki | |
ryżowy makaron | 250 | gramów | |
sos sojowy | - |
Przepis
1.
ryżowy makaron 250 gramów
Makaron wkładamy na 7 minut do gorącej wody. Po tym jak makaron odcedzimy, przepłukujemy go zimną wodą.
2.
grzyby shiitake suszone 10 sztuk • olej słonecznikowy 2 łyżki • cebula 100 gramów • Udo wieprzowe 250 gramów • czosnek 3 ząbki • korzeń imbiru 10 gramów • sos sojowy • czarny pieprz mielony
Grzyby odstawiamy na 8 minut w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę i mięso pokrojone w paski. Od razu jak mięso naciągnie, dodajemy grzyby, przeciśnięty czosnek, na drobno pokrojony imbir. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy sojowym sosem i pieprzem.
Smacznego!