PRZEPISY

Rosół z nudlami

Rosół z nudlami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Doskonała japońska zupa.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,por,boczniak ostrygowaty,groszek,jajka kurze,Zupy mięsne,Kuchnia japońska,,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

659 g

Energia porcji

442 kcal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty

150

507

gramów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

groszek

250

190

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

korzeń imbiru

30

9

gramów

kcal

kostka drobiowa

10

19

gramów

kcal

makaron - lub kluski

125

450

gramów

kcal

marchew

20

9

gramów

kcal

oliwa

4

528

łyżki

kcal

piersi z kurczaka

500

550

gramów

kcal

por

70

33

gramów

kcal

sos sojowy

4

83

łyżki

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

woda

2.5

0

litra

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  woda 2.5 litra  sól ½ łyżeczki  kostka drobiowa 10 gramów

Piersi z kurczaka smażymy w suchym garnku, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 30 minut, tak aby woda odparowała i pozostało około 1,5 litra wywaru. Mięso wyciągamy, kładziemy na talerz i zakrywamy. Do wywaru dodajemy kostkę rosołową, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy.

Piersi z kurczaka smażymy w suchym garnku,...

2. 

por 70 gramów  marchew 20 gramów  korzeń imbiru 30 gramów  czosnek 2 ząbki  oliwa 4 łyżki

Por, imbir, marchew i czosnek obieramy i kroimy. W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa, delikatnie smażymy.

Por, imbir, marchew i czosnek obieramy i kroimy. W...

3. 

Warzywa zalewamy wywarem i gotujemy przez 15 minut.

Warzywa zalewamy wywarem i gotujemy przez 15...

4. 

sos sojowy 4 łyżki

Dodajemy sos sojowy i zagotowujemy.

Dodajemy sos sojowy i zagotowujemy....

5. 

Wywar odcedzamy i rozdzielamy na pół.

Wywar odcedzamy i rozdzielamy na pół....

6. 

boczniak ostrygowaty 150 gramów  groszek 250 gramów  makaron - lub kluski 125 gramów

W jednej połowie wywaru przez 8 minut gotujemy boczniaki, które następnie wyciągamy. Do tego samego wywaru dodajemy groszek, kluski, gotujemy przez 5 minut. Odstawiamy i do klusek oraz groszku dokładamy mięso drobiowe, aby podgrzać je przed podaniem.

W jednej połowie wywaru przez 8 minut gotujemy...

7. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy na połówki.

8. Podajemy

Mięso kroimy na płatki i układamy na brzegu talerza. Na środek kładziemy kluski z groszkiem. Po przeciwnej stronie kładziemy jajko, boczniaki. Całą zawartość talerza zalewamy drugą połową gorącego wywaru, w ilości zależnej od naszego smaku. Posypujemy pokrojoną cebulką. Zupa powinna być gęstsza. Spożywamy przy użyciu pałeczek. Powstały wywar zgodnie z azjatycką tradycją wypijamy lub po europejsku zjadamy dużą łyżką.

Mięso kroimy na płatki i układamy na brzegu...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się