Rolki z bakłażana i cukinii
Orzeźwiające słone zapiekane warzywne rolki.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,ser Feta,bakłażan,cukinia,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
bakłażan | 2 | sztuki | |
cukinia | 2 | sztuki | |
kapary | - | ||
ser Feta | 200 | gramów | |
suszone pomidory | - | ||
twaróg mielony | 250 | gramów | |
żółtko jajka | 2 | sztuki |
Przepis
1.
bakłażan 2 sztuki
Bakłażana częściowo obieramy, wzdłuż przekrawamy na cienkie płaty. Każdy płat solimy, bakłażan po 15 minutach puści wodę. Płaty bakłażana opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
3. Farsz
twaróg mielony 250 gramów • ser Feta 200 gramów • żółtko jajka 2 sztuki
W misce mieszamy twaróg, rozkruszony ser i żółtka.
4.
Farsz równomiernie rozdzielamy na płaty bakłażana i cukinii. Na bakłażanowe płaty na farsz kładziemy suszone pomidory i według smaku kapary.
5.
Bakłażanu i cukinię zawijamy w rolki i łączymy przebijając wykałaczką. Układamy je do małego naczynia żaroodpornego.
6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 20-25 minut.
Smacznego!