Rolada z szynki

Doskonała przekąska nadająca się na jakąkolwiek imprezę, wielkanocny poniedziałek i sylwestrową zabawę.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,ser topiony,masło,ser pleśniowy typu Lazur,szynka,ser Gouda,papryka konserwowa odmiany kapia,Słone przekąski,Sylwester,Wielkanoc,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
papryka konserwowa odmiany kapia | 50 27 | gramów kcal | |
ser Gouda | 100 356 | gramów kcal | |
ser pleśniowy typu Lazur | 100 382 | gramów kcal | |
ser topiony | 200 520 | gramów kcal | |
szynka | 200 400 | gramów kcal |
Przepis
1. Farsz do rolady
jajka kurze 4 sztuki • ser topiony 200 gramów • masło 100 gramów
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z miękkim serkiem topionym i miękkim masłem.


3.
Białka z jajek kroimy na drobno i dodajemy je do farszu.

4.
szynka 200 gramów
Na desce podwójnie rozkładamy folię aluminiową. Układamy na niej plasterki szynki nakładając na siebie jej brzegi. Tworzymy prostokąt 30x28 cm.


6.
Na ser nakładamy farsz ...

7.
papryka konserwowa odmiany kapia 50 gramów
... i układamy na nim paseczki pokrojonej papryki konserwowej.

8.
Roladę zawijamy, zapakowujemy do folii aluminiowej i na noc wkładamy do lodówki.

9.
Przed podaniem folię usuwamy a roladę kroimy.

Smacznego!