Raw makowe kuleczki
Smaczne kuleczki pełne witamin i minerałów. Doskonale nadają się na zdrowe świąteczne łasuchowanie.
przepis,fotoprzepis,daktyle,śliwki suszone,mak mielony,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki › Surowe jedzenie - raw food › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Wegetariańskie przepisy › Wegańskie przepisy › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Ciasta bez pieczenia ›
Składniki
Składniki
daktyle | 100 | gramów | |
mak mielony | 75 | gramów | |
nasiona słonecznika | 75 | gramów | |
olej kokosowy | 25 | gramów | |
śliwki suszone | 50 | gramów |
Przepis
2.
śliwki suszone 50 gramów
Wodę z daktyli wylewamy, daktyle pozbawiamy pestek, wkładamy do głębokiej miski, dodajemy śliwki i blenderem jak najlepiej miksujemy.
4.
mak mielony 75 gramów • nasiona słonecznika 75 gramów
Masę przekładamy na głęboki talerz i palcami dodajemy mak i nasiona słonecznika.
5.
Z masy formujemy mniejsze kuleczki ...
6.
... i układamy je w malutkich papierowych koszyczkach. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!