PRZEPISY

Raw kokosowo - orzechowe torciki

Raw kokosowo - orzechowe torciki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Zdrowy deser nadziewany bananami.

przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,banan,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

banan200gramów
kakao proszek50gramów
miód80gramów
olej kokosowy70gramów
orzechy włoskie85gramów
wiórki kokosowe140gramów
woda25mililitrów

 

Przepis

1. 

orzechy włoskie 85 gramów

Orzechy wsypujemy do kuchennego siekacza i na grubo siekamy.

Orzechy wsypujemy do kuchennego siekacza i na...

2. 

Część z nasiekanych orzechów - 25 g odkładamy a resztę mielimy w siekaczu na drobno.

Część z nasiekanych orzechów - 25 g odkładamy...

3. 

wiórki kokosowe 140 gramów

Do orzechów dodajemy kokos i jak najdrobniej w siekaczu miksujemy.

Do orzechów dodajemy kokos i jak najdrobniej w...

4. 

miód 40 gramów  olej kokosowy 30 gramów  woda 25 mililitrów

Orzechowo-kokosową pastę przekładamy do głębokiej miski, dodajemy miód, olej i wodę.

Orzechowo-kokosową pastę przekładamy do...

5. 

Dokładnie miksujemy blenderem.

Dokładnie miksujemy blenderem....

6. 

kakao proszek 50 gramów  olej kokosowy 40 gramów  miód 40 gramów

Kakao, miód i olej mieszamy na polewę. Papierowe koszyczki wkładamy do blachy na muffiny i do każdego koszyczka dajemy łyżeczką (około 3/4 małej łyżeczki) kakaową polewę. Jeśli jest gęsta rozmieszamy ją za pomocą łyżeczki namoczonej w wodzie. Wkładamy na chwilę do lodówki do stężenia.

Kakao, miód i olej mieszamy na polewę. Papierowe...

7. 

Orzechowo-kokosową pastę rozdzielamy na połowę. Jedną połowę równomiernie rozdzielamy do koszyczków.

Orzechowo-kokosową pastę rozdzielamy na...

8. 

banan 200 gramów

Na paście układamy na kółeczka pokrojone banany.

Na paście układamy na kółeczka pokrojone...

9. 

Przykrywamy drugą połową pasty i łyżeczką dociskamy i wyrównujemy.

Przykrywamy drugą połową pasty i łyżeczką...

10. 

Ozdabiamy resztą polewy i posypujemy przygotowanymi (odłożonymi), na grubo nasiekanymi, orzechami.

Ozdabiamy resztą polewy i posypujemy...

11. 

Po stężeniu w lodówce (2-3 godziny) wyciągamy koszyczki z blachy i usuwamy papier. Możemy podawać.

Po stężeniu w lodówce (2-3 godziny) wyciągamy...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się