Pstrąg na pieczarkach
przepis,fotoprzepis,pstrąg,pieczarki,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
masło | 1 111 | łyżka kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 105 | gramów kcal | |
oliwa | 70 616 | mililitrów kcal | |
pieczarki | 200 32 | gramów kcal | |
pstrąg | 2 ?? | sztuki kcal | |
sok z cytryny | 1 ?? | łyżka kcal |
Przepis
1. Przygotowanie pstrągów
pstrąg 2 sztuki
Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą. Usuwamy skrzela, wewnątrz i na zewnątrz solimy i pieprzymy.
2. Panierujemy i smażymy
mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów • oliwa 70 mililitrów
Panierujemy w mące i smażymy na oleju z obydwóch stron.
4. Dusimy
sok z cytryny 1 łyżka • masło 1 łyżka
Na patelnię dajemy masło, plasterki pieczarek i skrapiamy sokiem z cytryny. Razem powoli dusimy 8 minut. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego!