Porowa zupa z serem
Gęsta zupa ze smacznym porem, serem i chrupiącymi maślanymi grzankami.
przepis,fotoprzepis,por,chleb,ser Ementaler,Zupy jarzynowe,,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
chleb | - | ||
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
masło | - | ||
nać pietruszki | - | ||
oliwa | 20 | mililitrów | |
por | 150 | gramów | |
ser Ementaler | - | ||
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 1500 | mililitrów | |
ziemniaki | 150 | gramów |
Przepis
3.
sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • woda 1500 mililitrów
Potem go kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli, solimy, pieprzymy, chwilkę szklimy i zalewamy wrzącą wodą (warzywnym wywarem). Gotujemy 7 minut.
5.
Ziemniaki dodajemy do pora i 8 minut gotujemy wszystko razem.
7.
Z chleba odkrawamy skórkę i chleb kroimy na małe kostki. Wsypujemy je na patelnię z masłem i smażymy.
Smacznego!