Porowa sałatka z jogurtem
Wspaniała sałatka, która doskonale nadaje się jako ochładzająca raita do pikantnych dań. I nie muszą to być wyłącznie dania indyjskiej kuchni.
przepis,fotoprzepis,por,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Kuchnia indyjska,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sałatki warzywne › Kuchnia indyjska › Sezonowe przepisy › Kuchnia azjatycka › Sezon - Por ›
Składniki
Składniki
Przepis
3.
sól ½ łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżeczka • przyprawa suszona mięta ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • sok z cytryny 1 łyżka
Dodajemy sól, cukier, suszoną miętę, pieprz i sok z cytryny. Odstawiamy na pół godziny do godziny do lodówki.
4.
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Pikantne jabłkowe chutney z kokosem przepis • Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis
Indyjskie zimne sosy-raity, miałyby tworzyć jeden z oferowanych składników indyjskiego menu. Inspirujcie się!
Smacznego!