Porowa sałatka z jogurtem

Wspaniała sałatka, która doskonale nadaje się jako ochładzająca raita do pikantnych dań. I nie muszą to być wyłącznie dania indyjskiej kuchni.
przepis,fotoprzepis,por,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Kuchnia indyjska
Sałatki warzywne
Kuchnia indyjska
Składniki
Składniki
Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis | 0 ?? | kcal | |
Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis | 0 ?? | kcal | |
Pikantne jabłkowe chutney z kokosem przepis | 0 ?? | kcal | |
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis | 0 ?? | kcal | |
cukier kryształ | 1 21 | łyżeczka kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 300 210 | gramów kcal | |
por | 70 33 | gramów kcal | |
przyprawa suszona mięta | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
sok z cytryny | 1 4 | łyżka kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
Ćwikłowe kofty przepis | 0 ?? | kcal |
Przepis


3.
sól ½ łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżeczka • przyprawa suszona mięta ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • sok z cytryny 1 łyżka
Dodajemy sól, cukier, suszoną miętę, pieprz i sok z cytryny. Odstawiamy na pół godziny do godziny do lodówki.

4.
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Pikantne jabłkowe chutney z kokosem przepis • Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis
Indyjskie zimne sosy-raity, miałyby tworzyć jeden z oferowanych składników indyjskiego menu. Inspirujcie się!

Smacznego!