Pomidory nadziewane bryndzą
Niesamowite świeże pomidory z bryndzowo-ananasowym farszem.
przepis,fotoprzepis,pomidory,bryndza,ananas,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ananas | 100 | gramów | |
biały jogurt | 2 | łyżki | |
bryndza | 125 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
pomidory | 5 | sztuk | |
zielona cebulka | 1 | sztuka |
Przepis
1.
pomidory 5 sztuk
Z wielkich soczystych pomidorów odkrawamy górną mniejszą część, która będzie tworzyć kapelusik nadziewanego pomidora.
2.
Z większej części pomidora ostrożnie łyżeczką wybieramy wnętrze czym wytworzymy miskę.
3.
zielona cebulka 1 sztuka • bryndza 125 gramów • biały jogurt 2 łyżki
Cebulkę kroimy na drobno, mieszamy ją z bryndzą oraz jogurtem.
5.
Farszem napełniamy miski w pomidorach, ozdabiamy świeżą nacią pietruszki a na wierzch delikatnie kładziemy przygotowane kapelusiki.
Smacznego!