Pomidorowa sałatka z jogurtem
Tamatar Raita (Pomidorowa Raita) to smaczna sałatka chętnie podawana z prawie wszystkimi słonymi wegetariańskimi daniami. Jej przygotowanie jest szybkie i łatwe.
przepis,fotoprzepis,pomidory,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sałatki warzywne › Wegetariańskie przepisy › Kuchnia indyjska › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Pomidory ›
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 250 | mililitrów | |
pomidory | 250 | gramów | |
przyprawa rzymski kmin | ¼ | łyżeczki | |
przyprawa suszona mięta | ½ | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
2.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 mililitrów • przyprawa rzymski kmin ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • przyprawa suszona mięta ½ łyżeczki • sól
Dodajemy do nich jogurt, mielony rzymski kminek, mielony czarny pieprz i pokruszoną suszoną miętę. Według smaku solimy.
3.
Mieszamy i podajemy.
Smacznego!