Polna sałatka z ćwikłą i orzechami

Zdrowa sałatka z chrupiącymi orzechami. Podajemy jako dodatek, samodzielną dietetyczną kolację. Liczba porcji zależy od sposobu podawania.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,sałata polna (Roszponka),Sałatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
Stewia - proszek | 0 ?? | kcal | |
burak ćwikłowy | 350 168 | gramów kcal | |
cytryna | 0 ?? | kcal | |
orzechowy olej | 0 ?? | kcal | |
orzechy włoskie | 0 ?? | kcal | |
sałata polna (Roszponka) | 100 15 | gramów kcal |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 350 gramów
Ćwikłę myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości. Długość gotowania zleży od wielkości buraczków, których użyjemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Obieramy.

2.
Ćwikłę kroimy na cienkie paseczki.

3.
sałata polna (Roszponka) 100 gramów • cytryna
Myjemy sałatę, mieszamy z ćwikłą i doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny.


5.
orzechy włoskie • orzechowy olej
Na patelni, ciągle mieszając, smażymy orzechy na sucho. Usmażone delikatnie skrapiamy olejem.

Smacznego!