Polna sałatka z ćwikłą i orzechami
Zdrowa sałatka z chrupiącymi orzechami. Podajemy jako dodatek, samodzielną dietetyczną kolację. Liczba porcji zależy od sposobu podawania.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,sałata polna (Roszponka),Sałatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
Stewia - proszek | - | ||
burak ćwikłowy | 350 | gramów | |
cytryna | - | ||
orzechowy olej | - | ||
orzechy włoskie | - | ||
sałata polna (Roszponka) | 100 | gramów |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 350 gramów
Ćwikłę myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości. Długość gotowania zleży od wielkości buraczków, których użyjemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Obieramy.
2.
Ćwikłę kroimy na cienkie paseczki.
3.
sałata polna (Roszponka) 100 gramów • cytryna
Myjemy sałatę, mieszamy z ćwikłą i doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny.
5.
orzechy włoskie • orzechowy olej
Na patelni, ciągle mieszając, smażymy orzechy na sucho. Usmażone delikatnie skrapiamy olejem.
Smacznego!