Pikantna kapustnica

Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,kiszona kapusta,śliwki suszone,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 400 684 | gramów kcal | |
cebula | 1 ?? | sztuka kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
kiełbasa | 1 ?? | sztuka kcal | |
kiszona kapusta | 500 100 | gramów kcal | |
kminek | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
liść laurowy | 1 ?? | sztuka kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 0 ?? | kcal | |
ziele angielskie | 3 ?? | sztuki kcal | |
ziemniaki | 2 ?? | sztuki kcal | |
śliwki suszone | 5 ?? | sztuk kcal |
Przepis

2.
Udo wieprzowe 400 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek ¼ łyżeczki
Dodajemy na kawałki pokrojone mięso, posypujemy pieprzem i kminkiem.

3.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • woda • ziele angielskie 3 sztuki
Mięso chwilkę smażymy, potem dodajemy mieloną czerwoną paprykę, pieprz i zalewamy wodą. Dusimy 30-40 minut na półmiękko.

4.
kiszona kapusta 500 gramów • liść laurowy 1 sztuka • kiełbasa 1 sztuka • śliwki suszone 5 sztuk • czosnek 1 ząbek • ziemniaki 2 sztuki
Gdy mięso będzie półmiękkie dodajemy kiszoną kapustę, całą umytą i bardzo ostrą kiełbasę, kilka suszonych śliwek, czosnek i liść laurowy. Na zagęszczenie trzemy do kapustnicy dwa surowe ziemniaki.

5.
Tak to kapustnicę gotujemy dopóki mięso i kapusta nie zmiękną. Kapustnicę dosalamy według smaku.

6.
Po ugotowaniu kiełbasę wyciągamy, kroimy na kółeczka i wkładamy z powrotem do kapustnicy.

Smacznego!