Piersi z kurczaka z serem z białą pleśnią
Delikatne i soczyste piersi z kurczaka.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Camembert,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›
Składniki
Składniki
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
olej rzepakowy | 3 | łyżki | |
oliwa | 50 | mililitrów | |
piersi z kurczaka | 300 | gramów | |
rum | 2 | łyżki | |
ser Camembert | 120 | gramów | |
sos Worcestershire | 50 | mililitrów | |
sól | - | ||
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
1.
oliwa 50 mililitrów • rum 2 łyżki • sos Worcestershire 50 mililitrów • piersi z kurczaka 300 gramów • sól
Z oleju, rumu i sosu Worcestershire przygotowujemy marynatę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kotlety, solimy i przez pół godziny moczymy w przygotowanej marynacie.
2.
mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • woda 50 mililitrów • olej rzepakowy 3 łyżki
W ten sposób przygotowane mięso smażymy, po 4 minuty, z każdej strony na oleju, oprószamy mąką, podlewamy wodą i dusimy 5 - 8 minut.
3.
ser Camembert 120 gramów
Na gotowe piersi z kurczaka układamy ser, który się ładnie na gorącym daniu rozpuści. Do piersi pokrytych serem podajemy gotowane ziemniaki lub warzywną sałatkę.
Smacznego!