Piersi z kurczaka w tymiankowym cieście
Przepis na pachnące tymiankowe piersi z kurczaka.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,tymianek,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›
Składniki
Składniki
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 180 | gramów | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
sól | - | ||
tymianek | 2 | łyżki |
Przepis
2.
jajka kurze 2 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 180 gramów • tymianek 2 łyżki • sól
Na ciasto mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy tyle mąki aby ciasto było dość gęste. Na koniec do ciasta dodajemy na drobno pokrojony świeży tymianek. Ciasto solimy.
3.
Piersi z kurczaka panierujemy z obydwóch stron w cieście i smażymy na patelni. Smażymy po pokrywką z każdej strony około 7 minut.
4. Podajemy
Podajemy z pieczonymi ziemniakami na tymianku.
Smacznego!